Kış Bahçesi 2023 Fiyatları ve Modelleri

Kış Bahçesi 2023 Fiyatları ve Modelleri

Kar pencerenin dışında beyazlaştığında veya nemli gri gökyüzü kaşlarını çattığında, insanları yağmurlu gözyaşlarıyla suladığında, parlak bir şeyin olmaması ve yaz günleri özellikle uzaksa tam zamanıdır kış bahçesinin.
Örneğin, bitkilerin sulu yeşillikleri veya rengarenk kokulu çiçekler. Konutlarımızın yeşil “sakinlerinin” insan mavisi ile mükemmel bir iş çıkardıkları ve ayrıca odadaki havayı temizledikleri uzun zamandır bilinmektedir. Bu nedenle, bir kış bahçesi düşünüldüğünde mükemmel bir çözüm olabilir.
Özel bir evde, geniş mekansal olanaklar nedeniyle onu donatmak çok daha kolaydır. Nereden başlamalı, hangi malzemeleri, bitkileri ve stili seçmelisiniz?
Bunları ve diğer önemli hususları bu makaleden öğreneceksiniz.

Kış bahçesi büyüklüğü 20 m2 – 40 m2 aralığında belirlendiğinde ise 2023 yılı için ortalama fiyatları yine malzeme kalitesine göre şu şekildedir:
Orta Kalite Malzeme : 155.000 TL – 175.000 TLYüksek Kalite Malzeme : 195.000 TL – 240.000 TL.
Not: Değişen piyasa ve enflasyon koşullarına göre fiyatlar bilgi vermek amaçlıdır Windowsan’ı bağlayıcılığı yoktur.
Lütfen güncel maliyetleri teyid almadan hesaplama yapmayınız.

Sera mı Kış Bahçesi mi?

İlk kış bahçeleri eski Mısırlılar tarafından yapıldı; en zengin ve en soyluları saraylarına yeşilliklerle dolu büyük saksılar yerleştirdi. Zamanla, bir yerleşim bölgesinde “yeşil vaha” bakımı modası, 19. yüzyılda Fransızlar ve İngilizler arasında ortaya çıktı ve ardından tüm dünyaya yayıldı. Bugün, özel bir evde bir kış bahçesi nadir değildir. Ancak, evinizde tam olarak ne yaratmayı planladığınızı anlamak önemlidir: Bir sera mı veya gerçek bir kış bahçesi mi?

Kış bahçesi ile sera arasındaki farklar

Seralar; Evin çatısında veya ondan ayrı olarak bulunur. Bazen konut bitişik olabilir. Hem yerel hem de “denizaşırı” meyve, sebze ve çiçeklerin yetiştirilmesi ve yetiştirilmesi için yaratılmıştır. Bir sera için, mahsullerin rahat büyümesi için özel koşullar, ekosistemler yaratmak önemlidir.
Konuttan ayrı olarak yerleştirilmiş mini sera. Meyve ve sebze kültürlerinin veya sıcağı seven bitkilerin yetiştirilmesi için kullanın. Bitki konforu bir önceliktir. Dışarıdan, bina çok çekici değil, dekorasyondan yoksun, oldukça bütçeli.
Çoğu zaman muhafazaya bağlanırlar, önceden tasarlanırlar. Bitkiler içeride tutulur ve yetiştirilir, ancak onu insanlar için yaratırlar (dinlenme, misafir kabul etme). Buna dayanarak, tasarım çekici bir görünüme sahip olmalı ve içeride işlevsel olmalıdır.

Kış bahçesi yapı çeşitleri

tampon bahçe . Bu, eve bitişik bir odadır (genellikle bir veranda). Girişi hem konuttan hem de bahçeden yapılır. Genellikle böyle bir bina, sokak ile ev arasındaki bir bağlantıdır, dikdörtgen veya kare bir şekle sahiptir (belki bir köşe). Sadece dinlenme yeri olarak değil, aynı zamanda koridor veya teras olarak da kullanılırlar. Bu tasarımın avantajı, kolay yapılması ve kullanım kolaylığıdır. İletişim, ısıtma ve elektriğin evden iletilmesi kolaydır, binanın bakımı kolaydır.
Dezavantajı, havalandırma eksikliği, ani sıcaklık değişimleridir (geceleri tampon bahçede çok daha soğuktur), her bitki orada hayatta kalamaz.

 

Konut bahçesi . Yeşil sevenler için harika bir seçenek. Bu, yemek odası, oturma odası, dinlenme alanı yerleştirebileceğiniz tam teşekküllü bir yaşam alanıdır.
Böyle bir bahçede hem bitkiler hem de insanlar rahat eder. Önceden planlayarak (ev inşa ediliyorsa) veya seçilen odaya yerleştirerek bir konut bahçesi oluşturabilirsiniz.
Ana gereksinim, yeterli gün ışığı için büyük pencere açıklıklarının varlığıdır.

 

Kış bahçesi olarak ayrı bina . Sera kış bahçesi olarak da adlandırılır. Arsanız büyükse, evin kendisinden uzakta, üzerine geniş bir kış bahçesi kurabilirsiniz.

İnşaat yapılacak yerin güneşli olması önemlidir. Isı, ışık ve sıhhi tesisat ile donatılmıştır. Sera kış bahçesi güzel yollarla eve ve sitenin diğer alanlarına bağlanabilir.
Seçenek en kolay ve çok maliyetli değil.

Kış Bahçesi İçin Bir konum seçin

Gelecekteki kış bahçesinin yapısını bir ek binaya yerleştirmeyi planlıyorsanız, bunun için hangi tarafın en iyi olduğuna karar vermek çok önemli olacaktır: güney, kuzey, doğu veya batı. Her seçeneğin belirli artıları ve eksileri vardır.

  1. Kuzey _ Yer en iyisi değil çünkü bahçede biriken ısı hızla dışarı çıkacak. Diğer tarafı seçmek mümkün değilse, iyi bir ısıtma sistemine özen göstermelisiniz.
  2. Güney _ Gündüz saatlerinin kısa olduğu ve güneşin az olduğu soğuk mevsimde iyi bir taraf. Sıcak yaz günlerinde, bitkiler orada çok sıcak ve havasız olacak, mal sahibinin onları daha sık sulaması, gölgelendirme ve temiz havaya erişim ayarlaması gerekecek.
  3. Doğu _ Bu en başarılı yerleştirme seçeneğidir: Günün ilk yarısında bitkilere ışık ve ısı sağlanır ve geri kalan zamanda çiçekler güneşten “dinlenir”. Böylece, mahsullerin aşırı ısınması hariç tutulacaktır.
  4. Batı _ Çözüm de uygundur: gün boyunca biriken ısı bütün gece korunur. Bu kış için iyidir, ancak yazın ek havalandırma ve iyi sulama sağlamanız gerekecektir.

Bugüne kadar, kış bahçeleri oluşturulurken, yüksek maliyetlerine ve ağır ağırlıklarına rağmen, çift camlı pencereler daha sık kullanılmaya başlandı. Bu popülerlik, yüksek ışık geçirgenliği (cam gibi) ve mükemmel ısı tutma özelliklerinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca, bütçeniz izin veriyorsa, enerji tasarruflu çift camlı pencereleri tercih edebilirsiniz: bunlar önemli ölçüde ısı tasarrufu yapmanıza yardımcı olacaktır.

Bir kış bahçesi oluşturmanın ilk aşaması, herhangi bir dayanıklı yapının temelinin, yani temelin dökülmesidir.

Önemli: Kış bahçesinin inşası bir temele ihtiyaç duyar, çünkü bitkilerle dolu ağır saksılar büyük bir yük oluşturacaktır ve temeli olmayan bir bina basitçe sarkacaktır.